Fest och nattliv

Kata och Karon är långt ifrån lika livat som storebrorn Patong. Utelivet är lite mer nedtonat här, men fortfarande väldigt intressant för ett så litet ställe. Vad man hittar på Karon är oftast avslappnande barer, pianobarer eller varför inte trevliga och mysiga jazzcafeér eller jazzbarer. 

Patongs barer är oftast inriktade på tungt festande, medan Karon och Kata oftast erbjuder lugnare ställen med inriktning ofta på sport, musik, drinkar och mindre disco. I södra delarna av Karon hittar man två ställen, sidogator, fyllda med mindre eller större, inne- och utebarer. Är man ute efter lite mer så är norra delarna av Karon ett annat alternativ där det är lite mer livat. Stämnigen är dock även här mycket avslappnad och inte lika hetsig som i Patong. Är man ute efter disco får man ta en Tuk Tuk till Patong. Kostnaden är föga 350 Baht enkelväg.

Luang Poh Chuan Road (i södra delen) är ett av alternativen i Karon, som kanske liknar Bangla Road som vi har i Patong, men är dock flera gånger om mindre. Här är barerna många och urvalet är stort. En del ställen att nämna är Easy Bar, Bikini Bar, Black Cat och Amazon. Dock kan ställena byta namn ofta, liksom ägarbyten. Trendiga ställen finns det också gott om, liksom lite avskalade barer eller kanske caféställen som serverar sprit. I närheten hittar man även Farang Bar (längs huvudgatan som går till Patong), Harry’s Steakhouse för en bit god mat och även Sanook Sports bar som har en enorm trevlig stämning om kvällarna.

Aroona Karon komplexen som sträcker längre upp längs stranden bjuder på en hel del barer att upptäcka för den intresserade. Vidare finns en hel del alternativ, mer eller mindre livade, i de norra delarna strax efter Karon rondellen.

Så vad kostar det?
Öl: 60-100 Baht (alltid billigare med inhemsk öl som Singha, Chang, Leo)
Drinkar: 90- Baht och uppåt.