Hur är stranden?

Stranden i Karon är lång, nästan hela 3 kilometer och vacker. Många gånger blir man som turist förvånad att denna strand hålls så ren som den är. Alla hittar solstolar eller en plats att lägga sig på här. Det ryms en hel del strandstolar, men begränsningar har varit många för solstolsuthyrare. Efter Tsunamin infördes en del regler för stranden i Patong, men även i Karon. Man får endast ha ett visst antal solstolar och endast i två rader. Detta gör att stranden känns väldigt stor och inte överfull, vilket kan vara ett faktum med andra ständer i Thailand, men även i andra länder som Spanien, Turkiet eller Grekland.Att hyra en solstol kostar 100 Baht eller oftast hyr man två stycken och en parasol för 200 Baht för hela dagen! Vill du gå på lunch däremellan så är det bara att lämna sin handduk och komma tillbaka senare!


 

Något som Karon-stranden är känd för är strömmarna och de stora vågorna under lågsäsong. Detta är inget ovanligt att både strömmarna och vågorna kan vara ganska starka här fram till november månad och från och med april. Därför skall man helst hålla utkik för varningsflaggor vissa dagar då man ser att vågorna är lite större.


Stranden erbjuder annars vattenskotrar i lagom antal och fallskärm-turer. På senare eftermiddagen ser man oftast Thailändare spela fotboll och de flesta är välkomna att spela. I norra delen spelar folk oftast volleyboll. Den norra delen inbjuder också till att sätta sig ner och äta en god lunch eller en tidig middag. Där finns ett par restauranger uppsatta vid slutet av stranden som ger en härlig stämning för den som älskar att sitta och äta och blicka över det ljusblåa havet.