Äta Thai eller Europeisk mat?

Både den norra och södra delen erbjuder ett stort antal olika matställen i alla prisklasser och med all möjlig mat. Till skillnad från Patong lär man inte hitta Grekiska, Spanska restauranger här, men Thai-, Svenk-, Dansk- och Tysk-mat finns i överflöd. Priserna är varierande beroende på krav man har, men även sättet maten serveras på och utsikten. Thairätter kostar från 60 Baht och uppåt och det europeiska maten kostar från 150 Baht och uppåt för en rätt.

Vid den södra delen av Karon har en del turister verkligen fallit för Thai-ställen som ligger precis vid strandgatan. Där ligger 6-7 ställen som hela dagen serverar mat för ganska bra priser. Vi rekommenderar att man prövar olika ställen för att hitta det man gillar mest. Dessa ställen är också utmärkta för en snabb lunch då de ligger nära stranden.

 

 

För de som ligger mer i mitten av den långa stranden rekommenderas ett antal matställen som ligger precis mellan södra och norra delen av Karon Beach. Som vi har nämnt tidigare finns det ett par ställen i den norra dleen som ligger mitt på stranden och serverar god mat och dricka. Vill man hellre gå ut mot strandgatan hittar man ett par bra matställen med Thaimat också.

 

I övrigt hittar man det mesta i Karon. Vill alla ha lite olika mat, Scandinavisk, Thailändsk och annan internationell rekommenderas ett besök på Buffalo Steak House i norra Karon. Där serveras alla typer av mat för alla smaker, för både vuxna och barn. För barnen hittar man även svenska rätter om så önskas för en rimlig summa, men kom ihåg att Thaimaten inte alltid är stark och det finns en uppsjö av maträtter som passar även till de mindre vi har med oss på resorna. Bor du i södra Karon bör du ta en kväll på Harrys! God mat, både internationell och thai, härlig stämning och en lekhörna med tecknad film för de minsta.