Hur tar man sig fram?

På själva Karon kommer ni finna lokala bussar som går endast till Kata Beach, går till Phuket Town eller Patong. Utöver detta finns det Tuk-Yuk, taxibilar samt uthyrning av alla sort mopeder, bilar och motorcyklar. Att ta sig mellan Kata och Karon kostar 150 Baht per bil och i en Tuk-Tuk kan man utan några problem rymmas sex (6) personer. I en taxi kostar denna resa lika mycket inom, men färre personer ryms.


Till Phuket Town tar man sig fram lättast fram med taxi eller Tuk-Tuk, där taxi är att föredra, då resan tar 20 minuter. Denna sträcka går på mellan 350-450 Baht beroende av bensinpriset och hur mycket ni lyckas pruta. För den som föredrar åka dit billigare, finns det en lokal buss att ta som kostar endast 30 Baht, tar ca. 35 minuter. Man stiger på bak i bussen och betalar för sig först när man går av. Denna transport är långsam, men ändå väldigt populär för de som vill se sig omkring och hinna se en del på vägen.


Till och från flygplatsen är det mest vanligt att man tar taxi eller minibuss. Från flygplatsen kostar denna resa ca. 700 Baht för egen taxi och 200 Baht per person för minibuss. En lokal buss finns att ta från flygplatsen men denna går till Phuket Town och därifrån måste man ta en buss ut till Katon/Kata. Denna resa kostar tillsammans lite över 100 Baht och därför är minibuss eller taxi direkt till kata/karon att föredra.

Vill ni komma ut på öarna går det båtar från Phuket Town hamn och biljetter till dessa köps på lokala resebyråer och kostar beroende på byrå och båt. Priset kan variera mellan 300-600 Baht och inkluderar transport från hotellet till båten med en minibuss. Dessa priser är möjliga att pruta på om ni är flera.

Från Phuket flygplats kommer ni ut till många populära ställen runt om, Singapore, Kulaa Lumpur, Koh Samui och Bangkok. Mer information hittar ni under flygbolag.