Vad skall man shoppa?

Vad är då värt att köpa i Thailand? Jo, det finns ett stort urval av vackert handarbete att hitta, speciellt träprodukter eller vackra tyger. De flesta köper en hel del sommarkläder som T-shirts, short, mm av kända märken. Dessa varor är oftast välgjorda kopior som håller oftast hög kvalité och hålle rmånga år framåt. Vanliga märken är Billabong, Armani, Adidas, Nike, Oakley mm. Även väskor, som skinnprodukter finns i överflöd till väldigt bra priser.


På olika shoppingcentra hittar man märkeskläder till väldigt förmånliga priser. Jean (Levis, Wrangler, Diesel), skor av välkända märken, solglasögon, kläder ab olika slag, underkläder, sportkläder av Adidas, Puma, Nike, väskor mm. Priserna är oftast 30-50% längre än i Sverige. Kom dock ihåg att inte ta med er så mycket ner till Thailand! Allt finns att köpa och det blir mer plats för nya kläder att ta med sig tillbaka. Titta på er biljett för att se hur många kilon ni kan ta med sig. Oftast ligger denna gräns på 20kg per person och även om alla flygbolag inte är nitiska, kan övervikt stå en dyrt den dagen man åker fast och måste betala för detta. Priserna per kilo är inte speciellt förmånliga för den stora handlarn.


Glasögon är också något man bör överväga att vid ett besök i Thailand. Inte är Thailändare bara bra optiker, men har väldigt bra priser på glas. Ju dyrare glasögon ju mer rabatt är att vänta. Enkelslipade glas (utan båge), med antireflex behandling kostar ca. 150-200 kr. Köper man dubbelslipade glas kostar dessa under 1000 lappen (med antireflex behandling utan båge). Oftast kan man få alla sorters glasögon inom mellan 3 timmar och 2 dagar. På plats får man oftast också en undersökning gratis, varpå inget recept behövs från läkaren om inte det finns väldigt speciella krav. Bågar hittar man i alla olika prisklasser, från 200kr till flera tusen för dyra märkesbågar. Även dessa är billigare än hemma. Priserna är oftast också diskutabla och ett större inköp, en kall inställning, eller en fundersam min över priset eller varan kan sänka priset rejält, upp till 30%50%. Passå på att skaffa ett extra par glasögon till bilen eller varför inte ett par solglasögon med styrka!

Exempel på cirkapriser:
kopior på märkes tenniströjor: 150-170 Baht med rabatter vid köp av flera.
kepsar: 120 Baht
märkesjeans, Levis (ej kopior): från 1800 Baht och upp till 3000 Baht beroende på modell.